ecology conference Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς συμμετέχει  με γραπτή παρουσίαση στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης 4 με 7 Οκτωβρίου 2018.
   
  concert_04_08
   
  seminars_2018
Αργοστόλι, 12 Ιανουαρίου, 2018. Ανακοίνωση:  
brief_1 brief_2
   
children's_program_2017 Εργαστήρι Δημιουργικής Ανακύκλωσης στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς,
με την Γιούλα Κουτσουμπού

• Ας σκεφτούμε δημιουργικά πριν πετάξουμε κάτι στα σκουπίδια!
• Ας ξαναδώσουμε αξία στο μπουκαλάκι που είναι έτοιμο να πάει στον κάδο απορριμμάτων!
• Μήπως αντί να αγοράζουμε όλα τα παιχνίδια μας μπορούμε κάποια να τα φτιάχνουμε;
Ελάτε να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας με ανέξοδες δημιουργικές τεχνικές που συμβάλλουν στην μείωση των σκουπιδιών και την προστασία του περιβάλλοντος, με υλικά που υπάρχουν σπίτι μας ή ακόμα και στον κάδο απορριμάτων του διπλανού μαγαζιού!

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
και θα πραγματοποιηθεί στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς (περιοχή ΒΙ.ΠΕ)
την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 17.45-19.45.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου,
τηλ. 26710 26595-6 (ώρες 8.30-13.30)

   
  04_08
   
wwf «Ανακαλύπτοντας το πράσινο και το παιχνίδι στην πόλη»

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το πράσινο και το παιχνίδι στην πόλη», το οποίο περιλάμβανε Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και Βιωματικές Δράσεις για μαθητές. Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σχολείο, η υλοποίηση του προγράμματος αυτού στην Κεφαλονιά διοργανώθηκε από το Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου σε συνεργασία με την WWF Ελλάς και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων B/βάθμιας και Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας. 
Το πρώτο μέρος της δράσης απευθυνόταν σε μαθητές και έγινε το πρωί στο χώρο του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή 192 μαθητών. Το απόγευμα η δράση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 37 περίπου εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, στον Κήπο του Νάπιερ και στις εγκαταστάσεις του νέου Σχολικού Συγκροτήματος του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου στο Φαραώ.

Από τις κυρίες Νάνσυ Κουταβά και Σοφία Αξωνίδη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, παρουσιάστηκε με βιωματικό τρόπο  η αξιοποίηση της καινοτόμας εφαρμογής Greenspaces του WWF Ελλάς στην καθημερινή ζωή των παιδιών και των μεγάλων.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν να δημιουργήσει ενεργούς πολίτες ικανούς να εκτιμούν τους ελεύθερους χώρους πρασίνου στην πόλη, να τους διατηρούν σε καλή κατάσταση και να διεκδικούν την καλή συντήρησή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Οι εκπαιδευτικοί έμαθαν, μαζί με τους μαθητές τους, να παρατηρούν τη φύση γύρω τους, να καλλιεργούν τη νατουραλιστική τους νοημοσύνη, να παίζουν και να χαίρονται τους ελεύθερους χώρους στην πόλη.
Με την εφαρμογή Greenspaces, οnline ή χειρόγραφα, είναι πλέον εφικτό να  αξιολογήσει κανείς τους χώρους πρασίνου, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές της πόλης του.
Με αυτό τον τρόπο όλοι μπορούμε γίνουμε ενεργοί πολίτες και να βοηθήσουμε το WWF να δημιουργήσει αυτή τη μεγάλη βάση δεδομένων με τους χώρους πρασίνου των πόλεων.
Έτσι, γινόμαστε μέρος της λύσης.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν, μαθητές και εκπαιδευτικούς, τις Εκπαιδεύτριες Νάνσυ Κουταβά και Σοφία Αξωνίδη της WWF Ελλάς , τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, Γεράσιμο Γαλανό και Ευαγγελία Σκιαδαρέση, καθώς και τον Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου κ. Ιωάννη Κοσμάτο ο οποίος μας παραχώρησε την αίθουσα για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς.

 
wwf
 
wwf
 
   
 

Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς από 2 Μαΐου 2017  θα είναι ανοικτός:
Δευτέρα- Σάββατο από τις 9:00 έως τις 14:00 (τελευταία είσοδος στις 13:30)

   
  Νέα - Ανακοινώσεις 2016

venezis

   
 

Ο Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς από 4 Μαΐου 2016  θα είναι ανοικτός:
Δευτέρα- Σάββατο από τις 9:00 έως τις 14:00 (τελευταία είσοδος στις 13:30)

Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό:
Δευτέρα - Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00 (τελευταία είσοδος στις 13:30)

   
anagelia